8/27/2014

Tess Gerritsen-Sessiz kız

2




“Sessiz Kız Tess Gerritsen’in en iyi romanlarından biri.”
Associated Press


Boston’daki Çin Mahallesi’nde kesik bir el bulunur. Ardından bir binanın çatısında da elin sahibi. Simsiyah giyinmiş bir kadındır bu ve boğazı bir kılıçla kesilmiştir. Cesedin yanında bulunan susturuculu silah ise akla kiralık katil olasılığını getirmektedir.

Araştırmaları, Maura Isles ile Jane Rizzoli’yi on dokuz yıl önce Çin Mahallesi’ndeki bir restoranda yaşanan tüyler ürpertici bir katliama ve bu katliamla bağlantılı görünen kayıp kızlara götürür. Tanıklıklarına başvuramadıkları bu kızlardan biri, bütün olayların kilit noktasındadır ve söyleyecek çok şeyi vardır.

“Nefes kesici… Gerilim yüklü, heyecan dolu bir macera.”
Times Record News


Bazen hayatta kalabilmek için susmak gerekir...

Size tek bir cümle söyleyeceğim:
Bu.Kadın.Beni.Öldürecek. 

Niye mi?!Bu da sorumu şimdi?!Benim bloğumu takip edenler Gerritsen ve romanlarına son zamanlarda oluşan zaafımı bilirler.Bu zaaf kitabı ışık hızıyla bitirmeme neden oluyor.Tanrım,seri bitiyor ve ben,ahaaa!Ağlamak üzereyim!!!! :'(

 Ağlamak derken gerçekten ağlamak!Bu kadının kurgusu bir gün bana kalp krizi geçirtecek.Bir gün blog gündeminde Blog yazarı Leyla Seymen'in ölüm haberini bulduğunuzda şaşırmayın,neredeyse mezar taşımın üzerine büyük harflerle ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR,KATİL:TESS GERRİTSEN-RİZZOLİ AND İSLES yazdıracağım.Kurgu yaratmadaki gücün bir tek J.K.Rowling'de gördüm,tabi başkalarında da bu var ama Gerritsen'de ve Rowling'de bu güç bir gün kitaplarını okurken bayılmamıza sebep olacak kadar yaaaa!!!! :)

  Ben bu kurgudaki örümcek ağıvarimsi döngüyü yapbozda bile görmedim!Kadın hayranlarına tek kelime söylüyor:RİZZOLİ AND İSLES SERİSİNİ OKUMAK İSTEDİĞİNİZDE İKİ KEZ DÜŞÜNÜN:ÇÜNKÜ KALP KRİZİ GEÇİRE BİLİRSİNİZ!!!! :P

Neyse,çok lak lak ettik,Sessiz kız'a geçelim.Gerritsen'in kitapları tüm muhteşemliğiyle devam ederken önüme yine bayıltacak bir kitap çıktı.Kitapta bir ara "o ne lan,ben bu babaya dalarım!" diyeceğim Patrick Dion'un gerçek yüzü ortaya çıktığında bir ara gerçekten dalacaktım ki, tablete yazık dedim durdum.(Spoiler yok.) :) 

Sessiz kız'ların gizemini araştıran,pardon,araştırmaya çalışan ana karakteriçemiz Jane,Sessiz kız'lar hakkında her zamanki gibi Gerritsen'in adetiyle tüyler ürperten gerçekler bulur.Bu gerçekleri,bu tüyler ürperticiliği,bu korkuyu ve yapbozvarimsi gizemi ben de yaşamak istiyorum dersen,Rizzoli and İsles'ı Cerrah'tan bir okumaya başla be anacığım! :)

Kitaptan bir alıntı:







http://www.webcanavari.net/ebook/sessiz-kiz-tess-gerritsen-ekitap-t281794.0.html


 
Kitabı indirmek için Pembe kitap'a tıklayın. :)


Alida Marmaris


2 yorum:

  1. ah ya tess ablamız yaaaa bi taneeee :) bazen yumuşak da yazıyo amaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Tess bizim evde bir klasik oldu. :)

    YanıtlaSil

Seymen. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kitapların tozunu alan canlar :)