9/01/2014

Bir mim yazısı-Kitaplığımdaki en iyi 7 kitap kapağı

2

Sade ve derin bu paylaşımında beni mimledi.Ben de size okuduğum kitaplardan en iyi kitap kapaklarını seçtim. :)


 http://sadevederin.blogspot.com/

Biliyorsunuz ki, ben kitap okumaya kısa süre önce başladım.Bu yüzden Sade ve derin paylaşımında yazdığı gibi en sevdiğim 10 kitap kapağı yerine en sevdiğim 7 kitap kapağını paylaştım.Bunun sebebi çoğu kitabı ablamla birlikte okumuş olmam ve bu güne kadar az kitap okumuş olmam.Ama zamanla okuduğum kitapların sayısı çoğalacak.Neyse,ben de size kitaplığımdaki en iyi yedi kitap kapağını göstereyim. :)


Tess Gerritsen-Buz gibi soğuk
 Bu bloğu ve kendi bloğum olan Şimşek kız'ın güncesi'ni okuyanlar benim Gerritsen'in Cerrah kitabıyla başlayan polisiye merakımı ve Gerritsen tutkumu bilirler.Kitap kapaklarını da en az kendisi kadar seviyorum.Sevdiğim kitap kapaklarından biri de bu.Gerritsen'in Buz gibi soğuk kitabı.Kitabın kendisi de harikaydı,benim biraz sinir krizi geçirmeme sebep olmuştu biraz ama,neyse. :)


Tess Gerritsen-İkiz bedenler
 İşte bir tane daha bağımlı olduğum Gerritsen kitabı.Bu kitap İkiz bedenler.Onun kitap kapağını da sevdim,çünkü çok güzel düşünülmüş.Kitap kapağındaki kız hem Maura'ya,hem de kız kardeşine uyuyor. :)


Sophie Kinsella-Pasaklı Tanrıça

 
 Bir ara Kinsella'nın çiklit edebiyat kitaplarını okumuştum.Sadece bir kitabını okuya bilmiştim,çünkü araya Gerritsen karışmıştı.Ama Gerritsen'in serisini bitirip Agatha Cristie'nin kitaplarını denedikten sonra Kinsella kitaplarına devam.Pasaklı Tanrıça'yı okumuş ve çok komik,çok eğlenceli bir kitap olduğu kanısına varmıştım.Size de okumanızı tavsiye ederim,yazarın tarzını çok beğendim.Sonu da çok güzel bitmişti.Kapağından da insana enerji akıyor sanki,çok renkli,komik bir kitap olduğu belli oluyor.O yüzden bu kitap kapağı favori kitap kapaklarım arasında. :)


Tess Gerritsen-Sona kalan
 
 Bir tane daha Tess Gerritsen.Bu kitap aslında Gerritsen'in Rizzoli and İsles serisinin son kitabı ve benim şu anda okuduğum kitap.Çok güzel gidiyor ve beni heyecanlandırıyor.Sona Kalan'ın kitap kapağı tasarımını beğendim ve sizinle de paylaşayım dedim.Gerritsen bence polisiye/gerilim türü kitaplar arayanlar için güzel bir seçenek. :)


J.K.Rowling-Zümrüdüanka Yoldaşlığı

 
 J.K.Rowling efsanesi herhalde her yere yayılmıştır.J.K.Rowling'in Harry Potter serisi hem ablamla okuduğum ilk kitaptı hem de okuduğum ilk kitaptı,ah,başlarken ne kadar heyecanlı olduğumu hala hatırlıyorum.Muhteşem kitaplardı ve onları bu aralar tekrardan okuyoruz.Ve kapak tasarımı da tıpkı kendisi gibi benim çok hoşuma gitti.Benim en sevdiğim renk olan mavi ile donatılmış. :)

Richelle Mead-Kan sözü

Richelle Mead'in kitaplarını da ablamla birlikte okumuştum,biraz yaşıma uygun olmadığı için ablam okumuştu tabiki de.Ve çok hoşuma gitmişti onun kitapları,fantastik kurgu'ya J.K.Rowling'in kitaplarını okumamdan beridir bir merakım oluşmuştu.Öyle bir kitap da yazmıştım zaten,kendi bloğumun,yani Şimşek kız'ın güncesi'nin adı yazdığım fantastik kitaptan alınma.Bu kitabın kapağı fena değildi,biraz hoşuma gitmişti.O yüzden sizinle paylaşayım dedim. :)


Rich Riordan-Labirent savaşı
 Ablamla okuduğum bir seri daha.Rich Riordan'ın Percy Jakson serisini ablamla birlikte okumuştum ve çok beğenmiştim.O bana okumuştu.Bir ara zamanım olduğunda bir kendim de seriyi baştan aşağı okumak istiyorum.Ve Labirent Savaşı kitabı hoşuma gittiği gibi kapağı da hoşuma gitti.Şu düzenlemeye bakın.... :)


Benden bu kadar arkadaşlar.Paylaşımımı burada bitiriyorum.Belki az kitap okuduğumu düşünecek,belki de kitap okuyamadığımı düşüneceksiniz ama ben okuduğum kitaplardan ve okuyacaklarımdan gayet memnunum.Goodreads'taki okuma tahminime de 2014 yılında varacağımı düşünüyorum. :)

Paylaşımımı şununla bitirmek istiyorum:

CEEP KALM
AND READ BOOK!  

Size de iyi okumalar dilerim! :)
Alida Marmaris

2 yorum:

  1. sinir krizi miiii nasıııl yaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Resmen sinir krizi geçirdi ya,gerçekten.Ama seriyi herkese tavsiye ediyor. :)

    YanıtlaSil

Seymen. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kitapların tozunu alan canlar :)