10/07/2014

Rachel Hawkins-Acemi cadı-Hex hall serisi #1(kitap eleştirisi)

0




 "Hex Hall'un kapağını açmak bir kutu çikolatanın kapağını açmak gibi, kendinize hâkim olmanız mümkün değil! Sonuç: Sophie Mercer beni büyüledi!" - Becca Fitzpatrick

On iki yaşında cadı olduğunu öğrenen Sophie Mercer'in başı o günden sonra bir daha dertten kurtulmaz. Cadı olmak hiç de öyle umduğu gibi havalı bir şey çıkmamıştır: Çalı süpürgesiyle etrafta uçması yasaktır mesela, hâlâ herkes gibi otobüse binmek zorundadır. Konuşan bir kedisi de yoktur (zaten alerjisi vardır). Ayrıca semender gözü gibi şeyleri nereden bulabileceğini bile bilmez. Yaptığı acemice büyüler yüzünden annesiyle birlikte sürekli okul ve eyalet değiştirmek zorunda kalan Sophie okul balosunda denediği aşk büyüsünü de yüzüne gözüne bulaştırınca kendini bir anda sorunlu cadıların, perilerin, büyücülerin, vampirlerin ve kendi deyimiyle diğer "hilkat garibesi" ergenlerin gönderildiği bir ıslahevi olan Hex Hall'da bulur. Burada da başını belaya sokmaktan geri kalmayan Sophie daha ilk günden süper model gibi görünen üç güçlü cadıyı kendine düşman eder, göz kamaştırıcı bir büyücüye abayı yakar, tüyler ürperten bir hayaleti peşine takar; bütün bunlar      yetmezmiş gibi kampüsteki yegâne vampirin de oda arkadaşı olur. Üstelik bu vampir bir önceki oda arkadaşının esrarengiz ölümünün baş şüphelisidir. Ama Sophie çok daha büyük bir tehditle karşı karşıyadır: Kadim bir gizli topluluk bütün "hilkat garibelerini" özellikle onu ortadan kaldırmaya ant içmiştir.

Yazarlığa başlamadan evvel lise öğretmeni olan Hawkins ailesiyle birlikte Albama'da yaşamakta ve Hex Hall serisinin bir sonraki kitabının üzerinde çalışmaktadır. Bilindiği kadarıyla kendisi cadı değildir; her ne kadar eski öğrencileri aksini iddia edebilecek olsa da…

Uzun bir süre polisiye okuduktan sonra,chik lit'e küçük bir dönüş yaptım.Sonra biraz da fantastik okuyayım dedim.Ve ablamın bulduğu,çok tavsiye ettiği Acemi cadı'yı okudum. :)

İtiraf etmeliyim ki,kitap oldukça iyi düşünülmüş,her noktasında bir tür araştırma var.Kitap için çok düşünüldüğü belli.Rachel Hawkins oldukça büyük bir dünya yaratmış,J.K.Rowling kadar olmasa da.Bana da bu büyük seremoniye saygı duymak düşer.

l'occhio di dio(altın irisli siyah göz)
Eveet,gelelim kitabın öz konusuna.İyi seçilmiş bir konu,cadılar,periler,şekil değiştirenler ve çeşitli kurtadam,vampir gibi Hilkat garibeleri her birinin işlediği bir tür islahevi olan Hekate Hall'a geliyorlar.Hecate Hall'da güçlerini kontrol etmeyi ve kendilerini insanlardan sonra onları öldürmeye adamış olan topluluktan kendilerini korumayı öğreniyorlar.Aslında Hecate Hall Hogwarts'a hiç mi hiç benzemiyor,bambaşka bir dünya.Hogwarts tüm cadıları ve büyücüleri mutlu yuvasına alıyorsa,Hecate Hall da tüm cadıların ve büyücülerin,şekil değiştirenlerin ve perileri bir arada tutmak için kurulmuş.

Sophie Hecate Hall'a ayak bastığından beri başı dertten kurtulamadı.Oda arkadaşı bir vampir,cart pembeye bayılıyor ve Sophie ile çok iyi anlaştılar.Jenna'nın Sophie'den önceki oda arkadaşı Holly'i her ne kadar suçsuz olsa da öldürdüğünü söylüyor herkes.Fakat Holly'nin ölümü bambaşka bir şey,bunu sadece vampirler yapamaz.Kitabı okuduğunuzda öğreneceksiniz. :)

Tüm bunlar yetmezmiş gibi Sophie Hex'te inanılmaz popüler olan,ayrıca da en sevmediği kişilerden biri olan Elodie'nin erkek arkadaşına aşık oluyor.Archer,ne kadar itiraf edemese de her gördüğünde nefesinin kesildiği kişinin ta kendisi.Fakat Archer Sophie'nin düşündüğü kişi mi?Kitabı okuyanlar anladı. :/

Harika bir kitap,tavsiye ederim.Ben de artık ikinci kitabı okuyacağım. :)

Kitabı indirmek için 'a tıklayın. :)

http://www.webcanavari.net/ebook/ynt-acemi-cadi-rachel-hawkins-ekitap-t287422.0.html






İYİ OKUMALAR! :)


Logo Design by FlamingText.com




0 yorum:

Yorum Gönder

Seymen. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kitapların tozunu alan canlar :)