3/08/2015

John Verdon - Şeytanı Uyandırma - Dave Gurney #3

2


Asla o karanlık odaya girme.
Sabaha çıkmak istiyorsan şeytanı uyandırma.

Hiçbir cinayet kusursuz değildir. Özellikle Dahi Dedektif Dave Gurney bir olaya müdahil olup hiç kimsenin göremediği detayları ortaya çıkardığında, çıkışı olmadığı düşünülen labirentin çıkışını ustalıkla bulduğunda...

Gurney, bir seri katil üzerine belgesel hazırlayan genç bir kıza danışmanlık yapmayı kabul eder. On yıl önce yaşanan bu olaylarda kurbanların hepsi keskin bir nişancı tarafından zifiri karanlıkta, pahalı Mercedes arabalarını kullanırken, aynı açıdan ve noktadan kusursuz biçimde vurulmuş ve bedenlerinin yanına birer oyuncak hayvan bırakılmıştır. Asla aydınlatılamayan bu cinayetlerin üstüne bir perde çekilmiştir ve kimse bu perdeyi kaldırabilecek kadar cesaretli değildir. Tek bir kişi dışında.

Gurney'in, kimseye izini belli etmeyecek kadar dahiyane bir plan yapmış olan bu caniyle oynayabileceği tek bir oyun vardır. Ölüm oyunu: Kendini hedef göster, o sana gelsin.


"Zeki bir adamı karmaşık bulmacalar çözerken izlemek müthiş bir keyif. Gurney işte bu yönüyle farkını ortaya koyuyor."
New York Times

"Her sayfada artan gerilimle, bir psikopatın iç dünyasının derinliklerine ineceksiniz."
Publishers Weekly

"Şaşırtıcı bir son ve tam bir şaheser. Tırnaklarınızı kemirtecek kadar heyecan verici."
New York Journal of Books.




Merhaba!Bir süre önce okumaya başladığım Dave Gurney serisinin üçüncü kitabına ulaştım.Bu seri hakkında çok şey söyleyebilirim,ama listenin sonlarına doğru beni yorduğunu söyleyebilirim. :)

Okul,blog,ders hazırlığı için gelen arkadaşlar derken,kitap okumaya çok az zaman kalıyordu.Gece yatarken okuyordum,bu da çok az zaman demekti.Uzun süre kitabı bitirmek için uğraştım durdum.Ben yavaş okuyan bir kitap kurduyum,bu yüzden de kitap benim için(her ne kadar mükemmel,akıcı ve heyecanlı olsa da) çok zor ilerliyordu.Tatmin oldum,ama bir yıldız yemek zorunda kaldım.O yüzden kitaba puanım 4.

Gerçekten olaylar çok heyecanlı ve akıcı bir biçimde ilerliyor,insanı kitabın içine çekiyordu.Gurney'nin karamsar,garip ve içler acısı hali,beni gerçekten de üzdü.Gurney aklını gizemlerle bozmuş.Birazcık da abartırsam serinin bitişini dört gözle bekliyorum diyebilirim.


Gurney onun hakkında bir yazı hazırlamış bir gazetecinin kızının,Kim'in yardım teklifini kabul edince bir kez daha olaylara daldı.Gizemi çözmeye adanmış hayatında,bir kez daha gizem çözmeye uğraşırken,bu sefer oğlu Kyle'ın ve arkadaşı Jack Hardwick'ten de yardım aldı.Good Shephard vakası hakkında bir televizyon programı hazırlayan Kim,RAM TV ile bir anlaşma yapar.Ama kız gittikçe Shephard'ın bataklığına batmaktadır.

Öncelikle eski sevgilisi Roby Meese'in yaptığını düşündüğü garip şeyler gittikçe Meese'ın yapmaya cesaret edemeyeceği olaylara dönüştü.Bir süre sonra o da öldü zaten.

Kim evinde kaybolan bıçaklar,kan damlaları ve en sonunda da dinleme cihazı bulunca,Shephard'ın onun ve Gurney'in peşinde olduğunu anladı.Şimdi yapmaları gereken tek şey,akıllı dedektiften yardım alarak,tamamen delilik olarak algılanacak Gurney'in planını uygulamak. 
Gurney Shephard hakkındaki düşünceleri yüzünden Shephard'ı yeniden araştıran,yeniden başlayan cinayetleri bir kez daha çözmeye çalışan FBI ve diğer birimler tarafından Perry olayında aldığı ciddi beyin travması yüzünden psikolojik sorunları olduğunu söyleyerek onu olaydan uzaklaştırmaya çalışsalar da,başaramadılar.Zeki dedektif,bir kez daha emirlere uymak istemeyen arkadaşı Jack Hardwick'in işine mal olan ciddi,büyük yardımlarıyla bir kez daha günün kahramanı oldu. :)

Bence kitap okunmalı,okumazsanız çok şey kaybedersiniz.Mesela zeki bir adamın heyecanlı bir araştırmayı nasıl de devam ettirdiğini,bin bir salağın aydınlatamadığı vakayı nasıl çözdüğünü öğrenemezsiniz.O yüzden bence okuyun. :)

buradan


İndirmek için pembe kitap'a tıklayın. :)




Logo Design by FlamingText.com




2 yorum:

  1. Ben senin blogunu geziyorum azıcık. Bil istedim :) Bunu okumak istiyorum çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezin gezin.Bunu da oku çok güzel.Yorumun için teşekkürler. :)

      Sil

Seymen. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kitapların tozunu alan canlar :)