7/04/2014

Julia Quinn - Sana Muhtacım ( Bridgerton #6 )

6







Her hayatta bir dönüm noktası vardır.Bu öyle muazzam, keskin ve belirgin bir andır ki
insan şüphenin en ufak gölgesi olmaksızın hayatının bir daha asla aynı olmayacağını kesinlikle bilir.

Londranın Neşeli Hovardası Michael Stirling için bu dönüm noktası, Francesca Bridgertonu ilk kez gördüğü andır. Evet, kalbinin hiçbir zaman birine bağlanmasına müsaade etmeyen Michael ona bir kez bakmış ve âşık olmuştur.

Bununla birlikte karşılaşma vesileleri kuzeninin bu genç bayanla evlenecek olmasını kutlamak adına düzenlenen bir yemektir. Hayat işte böyle ironiktir...

Ancak bir süre sonra Francesca eşini kaybeder ve arkadaşı, sırdaşı olarak gördüğü Michaelın desteğini bekler. Michael ona olan aşkından bahsetme cesaretini kendinde bulamaz... Ta ki genç kadın bir gece masumane bir şekilde kollarının arasına sığınana ve tutkunun en ahlaksız sırlardan bile güçlü olduğu kanıtlanana dek.




Bir Bridgerton kitabı daha bitti.Ama ben Julia Quinn'in başka kitaplarını da okumaya başlayacağıma eminim.Bridgerton serisi olup olmaması önemli değil. :)

Julia Quinn bütün kitaplarında (Penelope hariç) kahramanlarımızı sonradan birbirine aşık etse de,burada Michael Francesca'ya çok önceden aşıktı ve kuzeniyle evli olduğunu bilmesine rağmen ondan vazgeçememişti.Kader de bu ya,John bir şekilde hayattan göçüp gitmeseydi belki Michael rüyalarındaki hayata kavuşamayacaktı..

Francesa'nın dul kaldığını serinin diğer kitaplarından öğrenmiştim ve açıkçası onun hikayesini paylaşacağına artık ihtimal vermiyordum.Hele hikayeyi bu kadar uzun zaman önceden başlatıp,harika bir sonla bitireceğine hiç..

Michael kitabın daha ilk cümlelerinde bana fazla dertli ve aynı zamanda vurdumduymaz bir izlenim bıraktı.Kendine has hayatı ve değiştirmeye yanaşmadığı kuralları vardı.Hayatının çoğu döneminde,bence manevi açıdan yalnızdı.Kadınlarla düzeyli ilişki kurarak,John'la ve Francesca'yla bu kadar yakın olarak ve aynı zamanda gülümsemeyi başararak Frannie'ye olan aşkını nasıl sakladı hala inanamıyorum.Aslında aralarında pek de fazla bir engel yoktu.Özellikle John öldükten sonra.

Ama Francesca hala evlenmeyi kabul etmiyordu.Bunun sebebini daha çok ikinci defa birini sevmekten korktuğu için yaptığına bağlıyorum.Michael hep gözünün önündeydi ve onu sırdaşı,arkadaşı gibi görmüştü.Şimdi kalkıp da birden bire ona John'a beslediği hislerin benzerini beslemesi biraz zordu.Ona hak vermemek imkansız bence.

Ama Michael da çok beklediği için Francesca'yı anlamasını sağlayan duyuları açık değildi,aşk anlama yetisini ona kaybettirmiş gibiydi.

Francesca'nın Michael'in değerini hasta olduktan sonra anlaması beni biraz sinirlendirdi.Daha önceden elimizdekilerin değerini bilmemek gibi nankör bir duyguya sahibiz biz insanlar.Bu duygu her yerde bizi takip eder ve kötü bir şey olduğunu bilsek dahi bundan vazgeçemeyiz.Francesca da bunu yaşadı ve Michael'a olan hislerini bu şekilde anlaması doğru olmasa da,sonuçta kimseye bir şey olmadı. :)

Kitap oldukça farklı bir mizah anlayışıyla yazılmış.Yazarın diğer kitaplarında olan keskinlik burada bence fazla hakim değildi.Michael hep Francesca'ya saygılı ve mesafeliydi.Tabi ki bir çok yerde onu utandırmasına şahit olduk.Ama bu Francesca'yı rahatsız edecek kadar keskin değildi.Her zaman ona bir kaç adım daha yaklaşırsa kendine hakim olamaz diye korkuyordu ve bu korku ona,özellikle John öldükten sonra bazı hatalar yaptırdı.Francesca'yı yalnız bırakmak gibi.

En çok eğlendiğim yerler Francesca'ya gelen güller ve Michael'in o güllere olan tepkisiydi.Bu zaman Michael'in sinirlenmesi çok hoşuma gitmişti. :)

Michael'in hasta olduğunu öğrendiğimde ilk tepkim Frannie'ye acımak oldu.John da bir hastalık yüzünden hayatını kaybetmişti,her ne kadar ne olduğu bilinmese de (sonradan ne olduğunu öğrendik.).Ve şimdi yine aynı kaderi yaşamayı bence değil Francesca,kimse hak etmiyor.

Okunmalı mı?Kesinlikle...

Her neyse,yorumumu kitaptan tek bir cümleyle bitiriyorum ve bir dahaki kitap yorumunda görüşmek üzere diyorum. :)
 

 Teşekkür ederim Michael, Francesca'yı ilk olarak oğlumun sevmesine izin verdiğin için.


buradan


İndirmek için  pembe kitab'a tıklayın.



Logo Design by FlamingText.com

6 yorum:

  1. Kitabı indirdim ve şifre soruyor acaba şifre nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. twilightturk.com

      Kopyalayın ve yapıştırın. Keyifli okumalar. Şifreyi unuttuğum için de ayrıca özür dilerim. :)

      Sil
  2. Denedim ama olmadı sanırım www.twilightturk.com şifre :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, şimdi ben de kontrol ederken hatamı anladım,düzelttiğiniz için teşekkürler. Keyifli okumalar. :)

      Sil
  3. Sayfalar boş bende

    YanıtlaSil

Seymen. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kitapların tozunu alan canlar :)