9/07/2014

J.L.Armentrout - Obsidyen(kitap yorumu)

0



Her şeye yeniden başlamak çok berbat.

Annemle birlikte Batı Virginia'ya taşındığımızda, kendimi sıkıcı işlere adamıştım, ta ki tüyler ürpertici yeşil gözleri ve kaslı vücuduyla yan komşumuz karşımda dikilene kadar.
Ama işler tahmin ettiğiniz gibi gitmedi.

O, ağzını açtı.

Daemon hem kabaydı hem de kendini beğenmiş bir pislikti.
Birbirimizden hoşlanmamıştık. Tam hikâye burada bitiyordu ki bir kazaya uğradım ve Daemon zamanı dondurarak beni kurtardı.

Yakışıklı uzaylı komşum üzerimde bir iz bırakmıştı.

Yanlış okumadınız. O, bir uzaylı. Daemon ve kız kardeşinin yeteneklerini çalmak isteyen düşmanları vardı ve Daemon'ın bıraktığı iz bütün düşmanları başıma toplamıştı.

Bu korkunç durumdan canlı kurtulmak içinse tek yapmam gereken üzerimdeki uzaylı izi etkisini yitirene kadar Daemon'ın yanından ayrılmamaktı.

"Obsidiyen'e bayıldım. Romanı bir gecede bitirmeye, kendinizi Daemon'a kaptırmaya ve serinin ikinci kitabı için sabırsızca beklemeye hazır olun."
Deborah Cooke, The Dragon Diaries

"Daemon ve Katy, ateşle barut gibi. Her bölüm nefesinizi kesecek ve dahası için yalvaracaksınız."
Jus Accardo, Touch

"Armentrout'un yeni serisinin ilk kitabı başından sonuna hiç
azalmayan bir heyecanla akıp gidiyor."
RT Book Reviews 

Yine ablamla okuduk bitti.Benim uçuk kaçık fikirli fantastik dünyama uygun uzaylı öyküsü doğrusu çok hoşuma gitti.Uzaylılar var olduklarını bildiğim yaratıklar,dolayısıyla şaşırmadım.Ablamla okuduğumuz güzel kitaplardan biriydi bu da. :)

Kendilerini Luxen adlandıran bu uzaylı ırk,Katy'nin yan komşuları.Evet,Katy ne şanslı değil mi?Yeni taşındığı evin hemen bitişiğinde iki uzaylı yaşıyor.Hem de öyle çirkin ve anlaşılmaz dilde konuşan bildiğimiz yeşil adamlardan değil,iki taş. :)

Katy yol sormak için onlara uğruyor ve önüne taşlardan biri çıkıyor.Bu taşın ismi Deamon.Kız kardeşi Dee ile birlikte Katy'in bitişiğindeki evde yaşıyor.Cinsleri Luxen.Güçleri pırıl pırıl parlamak,eşyaları hareket ettirmek,zamanı dondurmak ve saire, ve saire....

Tabiki de Katy ilk görüşünde bunları bilmiyordu.Önüne yontulmamış bir odun çıkmıştı çünkü. :)

İşte kitap bu şekilde başlıyor,Katy'nin dilinden yeni evlerine taşınmaları ve Katy'nin yol sormak için gidip yan komşusu yontulmamış oduna bulaşması ile. :P

Yalnız bir taraftan da bu yontulmamış odunun bir taş olduğu da göz ardı edilemez.Katy'nin ilk önce düşündüğü bu ama Deamon'ın sonraki hareketleri bay yontulmamış odun olduğunu gösteriyor. :)

Diğer taraftan,bu bay yontulmamış odunun kardeşi Dee çok tatlı ve canayakın biri.Samimi de.Katy onunla arkadaş oluyor.Birlikte çok güzel eğleniyorlar.İşte Kat'in bu 'normal' hayatı gecenin bir vakti kütüphaneye gitmesi ile biraz adrenalin kazanıyor. :)

Kız bizim gibi kitap düşkünü ve bir kitap bloğu var.Ablam bu kitabı bir kere okdu ve bana da bu kitabı okumak istediğini söylediğinde her zaman olduğu gibi başda biraz tereddüt ettim.Sonuçta her zaman olur bu,ablamın gösterdiği şeylerde sonunda bir baş parmak kaldırsam da ilk önce tereddüt ederim.Bu da aynen öyle oldu.Ama sonrasında kitaba baya  ısındım. :)

Kitap çok güzel.Okumayan herkese tavsiye ederim. :)

Şimdi sorarsınız bana,bu Luxen'lerin hiç düşmanı yok mu diye?Hı hı,tabi ki de var.Hem de en alasından.Kendilerine Aurum diyen,Luxen'lerin tam tersi gölge yaratıklar Luxen'lerin gücünü ele geçirmek isteyen tehlike makineleri.Deamon ve Dee'nin işi çok zor. :/

Ablam bana okusa da gerçekten kitabın nerede başladığını ve nerede bittiğini anlayamadım.Öyle bir hızla okunuyor ki... :)

Akıcı,öyle edebiyat kitapları okuduğunuzda olduğu gibi durup cümlenin anlamını düşüneceğiniz bir kitap değil,bunu ablam da ben de anladık.Su içer gibi okur,hiç zaman harcamazsınız. :)

Şimdi gelelim kitabın ismine.Aurum'ları yok eden tabi ki sadece Luxen'ler değil.Aurum'ları bu evrende Luxen'lerden başka yok eden tek şey Obsidyen.Bu bir taş.Bu taşı Aurum'ların herhangi bir yerine geçirdiğinizde yok olurlar.Bu taş kılıç haline getirilmiş ve her Luxen'de var.Sonrasında bu Katy'de de olacak tabi ki. :)

Şunu söyleyeyim size,bu kitabı okuyun,okuyun,okuyun. :)

https://www.mediafire.com/?undefined





Kitabı indirmek için Pembe kitap'a tıklayın. :)




İYİ OKUMALAR! :)







Logo Design by FlamingText.com


0 yorum:

Yorum Gönder

Seymen. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kitapların tozunu alan canlar :)