12/27/2014

P.S.Cast&Kristin Cast - İşaret(kitap yorumu)

0


Yeni Bir Hayat, Yeni Bir Aşk...
Tüm Dünyada Gençlerin Tutkunu Olduğu Yeni Bir Vampir Serisi.

"Yüzümü ona çevirdiğimden beri bu kitap beni kendine esir etti. Tamamıyla muhteşem. İşaret, ateşli, karanlık ve eğlenceli."
-Gena Showalter, Yazar-

"İlk paragraftan itibaren bağımlısı oldum. Kitabı bir çırpıda bitirdim."
-MaryJanice Davidson, New York Times bestseller Yazarı-

Aşırı derecede bağımlılık yapan bir vampir serisi
-Romantic Times-

On altı yaşındaki Zoey, İz Sürücü tarafından İşaretlendiğinde, eski hayatının geride kaldığını anlamıştı. Şimdi artık, arkadaşlarından ve ailesinden ayrılıp çalışması gereken tek dersin Vampir 101 olacağı Gece Evi'ne yerleşmek zorundaydı.

Aşk, İhanet, Gerilim ve Rekabet dolu Gece Evi Serisinin İlk kitabı İşaret sizi kendisine esir edecek.
 Merhaba.Bu gün ablamın tam 2 kez okumaya gayret edip bir türlü okuyamadığı bir kitabı birlikte okuyoruz.Fantastik kitaplarını ne kadar çok sevdiğimizi bilirsiniz.Bu da bir fantastik eser,vampirleri konu alıyor ve çok güzel. :)
Aslı tam 2 kez okumaya çalıştı,ama zamanı değildi.Yanlış kitap aralarından okuduğu için kitaptan bir şey anlamadı haliyle.Ama boş bir zamanımızda,doğru bir kafada,doğru bir saatte okuyunca çok hoşumuza gitti. :)

Şimdi kitap vampirlerden konu alıyor.Kimse sinirlenmesin ama ben onu bir süre önce okuduğum Hex Hall serisine biraz da olsa benzettim.Stiw Ray çok az da olsa pembe saçlı Jenna'ya benziyor.Ayrıca Jenna da bir vampirdi hatırlarsanız. :)

Gece Evi'ndeki vampirler bana daha terbiyeli ve kültürlü vampirler.Evet,okulda çok güzel dersler var ve Vampir Akademisi eserine hiç mi hiç benzerliği yok.Vampir Akademisi'nde vampirler 3 türe bölünüyor;fakat burada değişim,alının çatında başlayan ve zaman geçtikçe daha da büyüyen bir safir dövme ve ayrıca 'eğer vücudun değişimi reddederse ölürsün,o yüzden yarın ya da öbür gün ölme ihtimalin var,' gibi korkunç bir kural geçiyor.Evet,izciler tarafından seçilen ve işaretlenen vampirler,alınlarının çatında hilal biçiminde safir bir dövmeyle Gece Evi'ne gidiyor ve eğer bedenleri değişimi reddederse ölüyorlar.Bu değiştirilemez ama ablam Zoey'nin-her şey gibi- bunu da değiştireceği teorisine tutunmuş durumda. :)

Özellikle şu 'değişimi reddederse' olayını hiç sevmedim.O ne canım?!Ya okulda hiçbir çocuğun bedeni değişimi reddetmez ve hepsi ölürse?!O zaman okul diye bir şey kalmaz ki.Olmaz böyle!

Zoey şimdiden edindiği içi dolu dövmeyle(dövmesinde başka değişmeler de olacak ama okumayanlar okuya okuya öğrenirler) herkesin dikkatini çekmiş durumda.En önemlisi de Erik Night'ın.Zira yakışıklı vampir gözünü Z'den(Ona böyle der) çekemiyor!Ve bu en çok da Karanlık Cehennem Kızları'nın lideri Aprodith'i sinirlendiriyor.Ama Zoey Aprodith'i yenmek ve Karanlık Cehennem Zebani'lerinin lideri olup onları değiştirmek istiyor.Demek ki, Aprodith ilk düşman. :)

Yukarıda dediğimi yalnış algılamayın,eser ne Rachel Hawkins'in Hecate Hall serisinden daha güzel ne de ondan kopya edilmiş.Sadece bazı yanlarından ona benziyor.Mesela burada onları kovalayan bir savaşçı grup(Hex Hall'daki adıyla L'occhio di dio) yok.Onun yerine benzerlik olan Aprodith(Elodie) var. :)

Harika bir kitap.Okumanızı şiddetle tavsiye ederim.Ve tabi serinin diğer kitaplarını da.İyi Okumalar!  :)

http://www.mediafire.com/view/292lhwamdl146b4/GE1_Isaret.pdf
Kitabı indirmek için Pembe Kitap'a tıklayın. :)


Logo Design by FlamingText.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Seymen. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kitapların tozunu alan canlar :)