2/14/2015

#ÖzgecanAslan

3





Sevgililer günü için kitap paylaşımı yapacaktım.Müzik ve film de olabilirdi.Aldığım haberle anladım ki,blogda daha farklı bir paylaşım gerekiyor.

Babam çalışmama izin vermiyor,bu bir gerçek.Ve bazen ona bu ön yargısı,geri kafalılığı yüzünden kızarım.İçten içe kırılırım da...Ama hayır.Bu bir geri kafalılık değil,bir ileri görüşlülük.Kendi cinsinin nasıl bir canavar olduğunu biliyor ve o yüzden haklı.Çalışmamak çalışmaktan,sonra bir gece,hiç yoktan,boktan yere gitmekten,kimsenin haberi olmadan yok olmaktan,hatta çığlıklarının bile duyulmamasından daha iyi.Babam haklı! 

Aslında deminden beridir düşünüyorum.Ne yazacaklarımı kafamda tasarlıyorum.Ama şimdi,karşımda Özgecan'ın gülümseyen fotoğrafı varken,tek yapmak istediğim ağlamak,böyle bir çağda,böyle bir toplumda ve böyle insanların yakınında yaşadığım için utanmak ve tekrar ağlamak.

Ama hayır diyorum sonra.O ben ağlayayım diye ölmedi!Onu öldürenlere nispet olsun,boyun eğmediğimizi,kadın olsak bile bizi böyle vicdansız hareketlerin yıldırmayacağını bilsinler diye öldü.Biz nerede,nasıl,kimlerle yaşıyoruz,bunu anlayalım diye öldü! Bağırmadı,rızası var!,cilve yaptı! diyenlere ibret olsun diye öldü! Tecavüze uğrayan çocuk doğursun,gerekirse devlet bakar! diyenler utansın diye öldü! Tecavüzcüye iyi hal verenler ne yaptıklarını bilsinler diye öldü!

Kadınlar her ölenin arkasından ağlarsa,daha fazla ölecekler! Ağlamayın sakın!

Evet,işte şimdi 14 Şubat'ınız kutlu olsun!


Logo Design by FlamingText.com

3 yorum:

  1. keşke izin verseydi baban çalışmana , benimki de vermedi , evlendim .18 yaşındaydım , 19'umda anne oldum. Allah'tan eşim insandı , okuyamadığım üniversiteyi okumama, tuhaf bakılan kitap okuma huyuma izin verdi. İyi ki diyorum , iyi ki alnız büyümüş bazen , yoksa bu kadar düşünce zenginliğine sahip olabilir miydi. Zannetmem , zira sen erkeksin , elinin kiri senin diyerek fuhşa ya da sadece cinselliğe yönlendirilen biri olabilirdi. Yazık ki çok üzgün , kızgınım ...Bazen Müslüman'ım demekten bile imtina eder hale geliyorum , böyle müslüman ülkenin diye saydırasım geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç vicdansız yüzünden Müslümanların adı çıkmış kötüye.Haklısın.

      Sil
  2. Gunlerdir o babanin aglayisi gozumden gitmiyor esim ve ben aglayarak izledik rabbim bu nasil bir acidir benimde cocuklarim var evlat acisini gordum yavrum simdi hayatta ama evlat hicbirseye benzemiyo dokunmayz kiyamiuorsun ama serefdizin biri onu senden kopariyor hemde en kotu bicimde rsbbim ailesine sabir versin o serefsilzleride kahhar ismi hurmetine helak eylesin :((((

    YanıtlaSil

Seymen. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kitapların tozunu alan canlar :)