4/26/2015

Brenda Joyce - Bir Avuç Aşk

10





TUTSAK EDİCİ, GÜÇLÜ BİR AŞK İÇİN NASIL BİR DEĞER BİÇERSİNİZ?

"Denizlerin belası" olarak ün salmış Britanya Kraliyet Donanması Kaptanı Devlin O'Neill, babasını vahşice öldüren Kont'tan intikam alma arzusuyla yanıp tutuşmaktadır. Malını mülkünü elinden aldığı Eastleigh Kontu'nu neredeyse tamamen yıkıma uğratmış olmasına rağmen, son büyük darbeyi indirmek için doğru zamanı kollamaktadır. Kont'un güzeller güzeli Amerikalı yeğeni ortaya çıkınca gerçek bir intikam fırsatı yakalamış olur.

Virginia Hughes doğup büyüdüğü ve büyük bir sevgiyle bağlı olduğu çiftliği Yaban Gülü'nü borçlarından kurtarmaya kararlıdır. Amcasının, gerekli parayı kendisine vereceği ümidiyle İngiltere'ye doğru tek başına yola koyulur. Ancak yolun yarısında Devlin O'Neill tarafından kaçırılır. Genç ve güzel Virginia, fidye elde etmek için tehlikeli bir oyuna girişen Devlin'in soğuk ve çıkarcı kalbini de ateşe atmak üzeredir.

"Brenda Joyce destansı karakterleriyle okuyucunun en derin duygularına hitap eden, baştan çıkarıcı öyküler yazıyor ve onu bir okumaya başlayan sürekli daha fazlasını istiyor."
-Romantic Times Book Reviews

"Brenda Joyce'un romanı ipek gibi akıcı! Güçlü, davetkâr ve duygusal anlatımı çok yoğun!"
-Literary Times

Kitap ismi: Bir Avuç Aşk
Orjinal isim: The Prize
Yazar: Brenda Joyce
Dil:Türkçe
Tür: Tarihi aşk
Sayfa sayısı: 624
Basım yılı: 2011
Yayınevi: Pegasus
Goodreads puanı: 3.96

https://www.goodreads.com/book/show/11165006-bir-avu-a-k




Şu anda kuzenimin bilgisayarındayım ve duysa muhtemelen beni öldürecek,yani bu beni son görüşünüz (ya da okuyuşunuz,bilemedim) olabilir. :D  Benim bilgisayar bozuk da,fazla ses yapıyor,yazana kadar canım çıkıyor. Ama bunun da klavyelerine bir türlü alışamadım. :/

Her neyse,konumuz kitap ve onun yorumu. :)

Kitabın konusu: Devlin yıllar önce babasının ölümüne şahit olmuş,yüreği intikam dolu,acımasız bir kaptan.Denizlere hükmetmesinin tek sebebi bunun intikamına giden yolu açması. Eastleigh'i yok etmek için karşısına çıkan engelleri aşmalı ve başarmalıdır.Ama onun malını mülkünü,hatta karısını elinden alması yetmemiştir. Şimdi sıra namusu sayılacak birini,yeğenini elinden almaktır.

Virginia'ninsa tek isteği amcasından çiftliği için gerekli olan parayı almaktır. Doğup büyüdüğü yerin satılacağı korkusuyla akla gelmez yollara başvurur.

Yorumum: Bu kitapla Nezahat hanım sayesinde tanıştım.Onun Kitap Bulmaca etkinliğinden istediği Yemin kitabı aslında serini son kitabı. Buradan haberi yoksa kendisine iletelim dedim. :)

Tarihi aşk'a ne kadar bayıldığımı ve (seriye bağlı olarak) ne kadar okursam okuyayım hiç bıkmayacağımı herkes bilir,bilmeyenler de öğrenmiş oldu,fena mı? :) Ama bu seride bir terslik var. Birincisi yayınevlerinin en büyük yanlışıyla başlayayım; kendileri serinin alında 6cı sırada olması gereken kitabını 1ci sıraya taşımışlar,birinciye ise hiç bakmamışlar. Bu çok mantıksız. :/

Kitapta çok fazla tarih unsurlarına yer verilmiş. Aklımda tutmakta zorlandığım çok detay vardı. Bu aslında normaldi çünkü olayların savaşla büyük ilgisi var. Fazla detay vermeyeyim,okuyunca anlarsınız. :) Ama savaş hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayın derim. :)

Her neyse...Kitabın konusu sayfa sayısından da göründüğü gibi uzatılmış.Baya baya hem de.Onlar evlenen kadar canımdan can gitti resmen.Evlendikten sonra her şey o kadar hızlı ilerledi ki bittiğine şaşırdım,acaba kitap yarım mı diye iyice bir kontrol ettim.Ama değilmiş. :) Yahu bu bir aşk romanı,ne var uzatacak;adamla kız önce birbirinden nefret eder,sonra evlenmek zorunda kalır,en sonra da birbirlerine aşık olurlar. Bu kadar. Ama yazarın üslubu başka türlü sanırım,evlenene kadarki evreler onun için daha bir önem arz ediyor olmalı. :)

Öncelik Devlin'in.Normalin üstünde asi ve sinirli yapısıyla ben bu adarı kimse dize getiremez dedim,ama getirdiler. Yıktılar geçtiler Devlin'imi! Neyse...Kendisi 10 yıldan fazladır intikam diye dövünürken aniden,tek bir bakış ve ya hareketle fikrinden taşınıp aşka ve tabiatın cıvıltılı yaşamına yelken açması çok mantıksız geldi bana. İnsan bu kadar ani bir değişikliğe maruz kalırsa patlar (Ron der ki... :D ).  Adamın ilk başlarda Virginia'dan köşe bucak kaçmaya çalışması da ayrı komik geldi bana. Genelde tersi yaşanır da. :)

Virginia ise tam bir felaket.Ben bu kadar sıklıkla ve ciddiyetle (özür dilerim) "beni becer" diyen bir kadın karaktere (konumuz tarihi aşk) rastlamadım. Kadın karakter dediğin bu şeylerden bihaber olur,getirileri nelerdir,nasıl hissettirir azıcık korkar anam,ama Virginia resmen Devline yalvardı.Yok ya,resmen değil,tamamen yalvardı arkadaşlar,tamamen! Judith McNaught'un kadın karakterlerini sevmemin nedeni işte bu! O devrin kadını dediğin biraz çekingen olur,öyle her konuya atlamaz (hangi konudan bahsettiğimi anladınız siz. :/ ). Ama Virginia'da bunu göremedim. Kızın aklı başına sonra geldi.Devlin ona her defasında 'gurursuz!' sıfatını yapıştırdı,ama kız yılmadı,tam evliler,şimdi kız kaçıyor,Virginia senin amacın ney?!

Kitap konu itibariyle normal,okunaklı,tipik bir tarihi aşk romanı.Sadece karakterlerin düşüncelerini anlamakta bazen zorlandım.Genelde kendilerine bile itiraf edemedikleri düşüncelerini bile bize söyler yazar.Ama burada onu göremedim.Mesela Devlin'in aniden verdiği kararlarla "kim,ne,nerde,ne zaman?!" travması yaşadım resmen. :/  Diyaloglarda da arada sıkıntı yaşadım; istediğim cevaplar değildi Virginia'nın cevapları,ama olsun sıkıntı yok. :)

Bir de şu sorun var; (kıyasladım durdum ama) bu tür kitaplarda ne olursa olsun kadına küçük bir zarar gelmesi durumunda erkek karakter hemen alarma geçer,değil mi? Koruma içgüdüsü erkeklerin kanına işlemiş gibi.Bir tek Devlin bu kan ve işleme durumundan bihaber garibim.Virginia'yı önce metres yaptı,kızın adını bir güzel lekeledi,sonra koluna o adla takıp balolara götürdü,erkeklerin önüne lezzetli biftek misali sundu,sonra da kadınla evlenip,üstelik onu hamile bırakıp savaşa gitti.Olm senin amacın ney?!

Şimdi ben bu kitabı böyle anlatınca da kimse okumaz.Ama öyle yapmayın.Okuyun.Nasıl mı okuyun? Hiç tarihi aşk romanı okumadıysanız okuyun.Judith McNaught ve a Julia Quinn okuyup da beğendiyseniz bırakın 1-2 yıl geçsin,sonra bunu okuyun,yoksa istediğiniz elektriği alamayacaksınız kitapdan.Kitap güzel,valla güzel.Sadece faklı bir dil ve faklı bir üslupta,o kadar. :)

De Warenne Dynasty  serisi sırasıyla: (Son Sayfası Hayat blogundan alıntıdır. :) )
 
1. The Prize - Bir Avuç Aşk
2. The Masquerade - Maskeli Balo
3. The Stolan Bride - Kaçak Gelin
4. A Lady at Last - Aşka Yelken Açanlar
5. The Perfect Bride - Kusursuz Gelin
6. A Dangerous Love - Tehlikeli Aşk
7. An İmpossible Attraction - İmkansız Aşk
8. The Promise - Yemin


Bu kadar. :) Alıntı vardı galiba. Bunun için Instagram adresime bakabilirsiniz,ya da #ÇaldığımızCümleler etiketini arayabilirsiniz. :)


https://drive.google.com/file/d/0BwtpyuYJmGGfS2Z0cXFVMkdyQk0/view?usp=sharing

İndirmek için pembe kitap 'a tıklayın. :)



Logo Design by FlamingText.com

10 yorum:

  1. Senin bu kitaplarla kavga etmelerine bayılıyorum :) by the way, how is english going?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. English is not going. :/ Because I have not time for work english stuff.

      Kitapla kavga etmek? Ben öyle yapmıyorum bi kerem,ben analiz ediyorum kitaplatı işte. :D

      Sil
    2. hımmm, seni yaramaz şey :F :))))

      Sil
  2. asli hanım bu kitaba baslamistim ama sonra bitirmemistin şimdi hatırladım seri olduğunu biliyorum yemin kitabinin yorumları güzel geldi diye ondan baslamistim aslında sıra takip etmedende okunabilir ama seriye devam etcegimi sanmıyorum tarihi aşk okumaya Judith mcnaught ile başladım buda sanırım buda dediginiz gibi beklentiyi yükseltiyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,JM çıtaları baya yükseltir sağolsun. :) Ben devam edeceğim,özellikle Kaçak Gelin'i Sean için mutlaka okunmalıyım,çok merak ediyorum çünkü. :)

      Sil
  3. tema anketi de duyurcam taam. ama ben bayılıyom yaaa sizin temayaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne bilem ya,arada gelir bana,değişiklik isterim. Ama tema da bloggerların imzası gibi bir şey,o yüzden tam bilemedim değiştireyim mi. :/ :)

      Sil
  4. koydum şimdi bloga bakalım gelsinler işallah :)

    YanıtlaSil
  5. bu da güzel olmuş :)

    YanıtlaSil

Seymen. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kitapların tozunu alan canlar :)