8/15/2014

Judith McNaught - Kusursuz

19


Kuşkusuz, acıklı çocukluğunun kaosundan sıyrılıp kusursuz bir yaşam yaratmayı başaran bir genç kızın, korkunç bir suçla itham edilirken inatla masum olduğunu iddia eden genç bir adamla karşılaşmasının ve ikisini birbirine bağlayan çaresizlik, aşk ateşi ve tutkunun dramatik öyküsüdür.
Koruyucu aileler arasında sürüklenirken kendisini evlat edinen ailenin sevgi şemsiyesi altında, yüreğinin yaraları iyileşen Julie Mathison, hayat dolu bir genç kıza dönüşmüştür. Yaşadığı küçük Teksas kasabasında öğretmenlik yapmakta; kendisine koşulsuzca verilen sevgiyi, sevgiyle geri ödemek ve hayalindeki 'kusursuz' hayata ulaşmak için elinden geleni yapmaktadır.
Ve... Bir gün Julie'nin hayatı, karısını öldürmekle suçlanan, Oscar ödüllü yönetmen/aktör Zachary Benedict'in hayatıyla kesişir... Teksas hapishanesinden kaçan Zack, genç kızı rehin alır ve Colarado tepelerine götürür. Julie dehşet içinde, ondan kaçıp kurtulmak içinden elinden geleni yapar; ancak bu yakışıklı yabancıya umarsızca kapılmıştır ve beyninde, genç adamın masum olduğunu fısıldayan, bir türlü susturamadığı bir ses vardır...





Bir kitap daha bitti ve ben sona yaklaştıkça daha yavaş okuma kuralımı bir kenara bıraktım sayılır.Okuduğum kitabın Judith McNaught romanı olmasını göz önünde bulundurarak 'harikaydı', 'süperdi' gibi sözleri hiç kullanmak istemiyorum.Çünki Judith McNaught kitaplarından bundan daha azını beklemek bence imkansız.

Julie ve çocukluğu beni çok düşündürdü ve ayrıca Mathison'ların da ona bu denli inanması beni kitap boyu çok duygulandırdı.Uygunsuz çocukluğuna rağmen büyüyünce ailesine uygun davranması Julie'ye artı puan kazandırmıştı ve ailesinin ona inanmasını sağlamıştı.Bu iyi bir şeydir.

Zack ise maalesef o kadar şanslı değildi.Büyük babasına benzemek gibi bir şanssızlık onu takip ediyordu.Ama tabi sadece dış görünüşten.Her ne derlerse desinler onun büyük babası gibi olmadığını hepimiz biliyoruz.

Sadece talihsizdi.Sadece mutlu bir evlilik ve çocuk istemişti ama yanlış kadından.Karakter açısından o kadar kendine dönük ve içine kapanıktı ki,kadınlardan o kadar kaçıyordu ki Rachel'le nasıl iletişim kurmuş ve ona inanmış hala anlamış değilim.Julie'ye bile duygularını çok sonra söylemesi onun bu tür şeylerden ne kadar korktuğunu kanıtlıyor.

Julie de onun güvenini iğrenç bir şekilde sarsınca olan oldu ve Zack mümkünmüş gibi biraz da insanlardan kaçar oldu.Tabi içinden. :)

Kitap oldukça sürükleyiciydi demeden duramayacağım.Çünkü gerçekten öyleydi.Yazarımızın diğer günümüz romanlarından farklıydı.Daha fazla hüzün ve olay vardı.Kitapları karşılaştırmayı sevdiğimi her kes bilir.Burada da Cennet'i karşılaştırırsak farklıydı.Daha sürükleyici. :)

Cennet dedim de,Matt'ı burada tekrar görmek beni eskilere gitmeye ve diğer kitaptan bir kaç sayfayı karıştırmaya itti.Kendimi garip hissettim.Eski bir arkadaşı görmüş gibi.Seri romanlara bu yüzden bayılıyorum işte.Tanıdığın her kes her yerde karşına çıka biliyor. :)

Okunmalı mı?Aşk romanı severler için tabi ki. :)

Öpüldünüüüz. :)



Logo Design by FlamingText.com

19 yorum:

  1. tess çok seviyom. okuduğun kitaplar ne güzel yaaa. profilini de çok şeker yazmışsın. hoşgeldiin bloguma ve aramızaaa :) du ben seni tanıtırım ya gelsinler sanaaa :)

    YanıtlaSil
  2. aslı leylaaaa :))) arşiv nerde yaaaa eski yazılara nası gitcem kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemmen bir tane yerleştiriyoruz.Bol bol özüüür. :D

      Sil
    2. Arşiv hazıır. :)

      Sil
    3. çok şeker ama blogunuz yaaa :)))

      Sil
  3. Teşekkürler.Kollarımızdaki karpuzları taşıyamıyoz artık senin sayende. :) Tanıtırsın artık bizi eşe dosta. :)

    YanıtlaSil
  4. :) tanıtcam zaten. diğer blog da çok hoş. etkinlik olan :) bi de awaking ne demek? uyanış ise awakening. awaking uyandırmak demeeek :)

    YanıtlaSil
  5. Eveet,o kardeşimin blogu. :) Awaking uyandıran demek,doğru.Çizim yapamadık,biz de çizim yapan karakter yapalım dedik. :)

    YanıtlaSil
  6. baksana blogumda geçen hafta üç tane kitap mimi yaptım ki. istersen yapabilirsiniiz :)

    YanıtlaSil
  7. Eveet,biz kardeşimle aramızda yapıyorduk ama,başkalarına sormak biraz zor diye düşündük. :) Mimlenmek istersen seve seve mimleriz. :)

    YanıtlaSil
  8. ya ben geçen hafta 3 mim yaptım üçü de kitap mimiydi. bi bakın işte. kitaplarla ilgili hoş mimler. siz de yapın o mimleri diyorum ki :)

    sen hangi mimi diyosun mimleriz dediğin yani başkalarına sormak zor dediğin hangisiii :)

    siz çok yenisiniz di mi ama blogdaaaa :)

    YanıtlaSil
  9. Yanıtlar
    1. hayıır şundan diyom haniüye sayınız az ya ondan dedim kiii. ne zaman geldiniz kiiii :)

      Sil
  10. bir kaç ay oluyor. :)

    YanıtlaSil
  11. deX yayınları seviyom sizde de çok var iyi :)

    YanıtlaSil
  12. nisanda açmışsınız tamam :) raflardaki kitapların tozunu alıyo musunuuuz :))))

    YanıtlaSil
  13. Yok,onlar tozlu daha hoş duruyor. :)

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Seymen. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kitapların tozunu alan canlar :)