1/01/2015

2014 Reading Challenge

4





Bu yıl da sonunda bitti.Bir sürü kitap okuduk,yorumladık,beğendiklerimiz de oldu,beğenmediklerimiz de.Ama esas o ki,her kitaptan bir şeyler öğrenmeyi başardık.

Bu Goodreads challenge'i çok seviyom ben ya.Hem insanı teşvik ediyor okumaya,hem de ne okuduğunu,ne kadar okuduğunu biliyorsun.Geçen yılki (2014) hedefim 40 kitap okumaktı.Neden bu kadar düşük tuttum?Çünkü okuma hedefimi zaten geç koymuştum.Temmuz falandı galiba,tam hatırlamıyorum.O bir kaç ayda bundan fazla okuyamam herhalde dedim,doğru da çıktı. :)

Ama bu yıl 50 yaptım,bakalım,belki bir kaç tane daha yükseltirim. ;)


Bakalım neler okumuşum:

Üç part'tı,ben de böyle yapayım dedim.:) Burada Judith McNaught kitapları var. Onları sık sık okurdum.Tarihi Aşk türü seven biri olarak Judith McNaught ilk tercihimdir tabi ki.Ama günümüz aşk romanları pek ilgimi çekemedi ne yazık ki.Yine de bitirmeye çalışıyorum.Judith McNaught kitapları burada.

Sonrasındaaa,Julia Quinn var.O da bir Tarihi Aşk yazarı ve Judith McNaught'dan sonra ilk tercihim tabii ki.Bridgerton serisi en sevdiğim serilerden biri.Kolay anlaşılır dili,yazım tarzı,özellikle mizah anlayışı bu yazarda sevdiğim yönlerden biri. Bridgerton serisi burada.

 Harry Potter ve onu tekrar tekrar okumamdan, kardeşime okutmaktan ve ayrıca her önüme geleni Potterhead yapmaya çalışmaktan konuşmayacağım.Bu zaten malum bir mesele ve anlatılması imkansız bir aşk. :) Harry Potter serisi burada.

Cora Carmakc'ın İlk Defa kitabının bir seri olduğunu bilmeden okumaya başlamıştım ve aslında başlamam da bir tesadüften ibaretti.Aslında hiç planda yoktu.Sadece ilgimi çekmişti ve deneğe değer bulmuştum.Beni yanıltmadı ve serinin diğer kitapları okunacaklar listeme girdi. :) Cora Carmack - İlk Defa burada. 

Orada,sol köşede,en altta Stephen King ve ödümü patlatan romanı Göz var.Bu tarz filmleri severim ve kitabını hiç denemediğim için,belki severim diye bir el attım.Uzun süre etkisinden kurtulamadım.Ayrıca okurken seyahat ediyordum.Uzun bir yoldaydım ve gece karanlığında bunu okumak oldukça ürkütücüydü.Denemeye açık değildir,benden söylemesi. :/ Stephen King - Göz (Carrie) burada.

Aaaa bakın orada,sağda hangi kitabı görüyoruuum.Rick Riordan - Hadesin evi. :)Bu kitabı önce ben okumuştum,sonra Leyla'yla birlikte tekrar okumuştuk ve sevdiğim yazarlardan birinin en sevdiğim serisidir.Kane Günceleri'ne daha ısınamadım da. :/  Rick Riordan - Hadesin Evi burada.


 Burada da diğer part var. :)  Kocan Kadar Konuş komedi tazında,kafa dağıtacak bir kitaptı ve okurken o kadar gülmüştüm ki,o halim henüz bile gözümün önünden gitmez.Harika bir kitap sayılmazdı ve saçma salak bir yerde bitmişti,ama yine de idare ederdi. Bu aralar duyduklarıma göre filmi de çekilecekmiş.Ezgi Mola falan varmış.Olayı tam bilmiyorum,bilenler bana da haber verir.  :) Şebnem Burcuoğlu - Kocan Kadar Konuş burada.

Lux serisi var en alt köşede.Seriye başlama amacım bilinmeyen bir kitap daha.Birden bire,ani bir kararla başlayıp da pişman olmadığım aksiyon dolu bir seri.Serinin bazı kitaplarını yorumlamadım,ama yorumladıklarım burada. :)

Darynda Jones'un Charlie Davidson serisini görüyorum.Bu da ani karar ve zerre hissedilmeyen pişmanlık.Nedense ani kararla başladığım kitaplar harika çıksa da,büyük umutlarla başladığım kitaplarda hayal kırıklığı düz boyu.Yapmayın yaaa. :/  Neyse,Ölüm meleğimiz Charlie'nin serisi benim için enteresan bir kitaptı.Aslında başlarda biraz sıkılsam ve anlamamış gibi olsam da,Reyes işin içine karışınca tadından yenmez olduuu. :D Daryda Jones - Charlie Davidson serisi burada.

Julie Garwood ve okuduğum nacizane kitabı.Sadece birini okudum ve okumayı erteledim.Tarihi Aşk kitaplarım bitmişti,ben de Julie Garwood okuyayım dedim,ama galiba biraz ağır geldi.Çok geriye
gitti,ondan herhalde. :) Bir de çeviride problem vardı,bunu yorumumda da kaç kere belittim. :/ Julie Garwood - Gelin burada. 

Kanbağı serisi ve hayal kırıklığıyla dolu Ateşli Kalp. :/  Bu seriye pek severek başlamamıştım,çünkü Vampir Akademisi'nde bulduğum sıcaklığı bu seride çok aradım,ama yok.Devam etmeye çalıştım,ama son kitap Ateşli Kalp'te okuduğum bir kaç yorum beni seriden biraz daha uzaklaştırmış ve sinirlenmeme neden olmuştu. Richelle Mead - Ateşli Kalp burada.

Sherlock Holmes'a başlama nedenim dizisini sevmem olmuştu.Ben aslında polisiye okumam,Leyla'dır o kitapların uzmanı.Ama bir şekilde Sherlock Holmes'a ısındım ve okumaya karar verdim.İki kitap okuduk ve üçüncü kitapta sıkılmamak için biraz ara verelim dedik Leyla'yla.Çünkü birlikte okuyorduk. Arthur Conan Doyle -  Sherlock Holmes burada.

Ohh Tanrım,işte Elli Ton serisi.Bu ne biçim seridir.Çok beğendiğim seri sıralamasında top 3'de.Harika bir seri.+18 olması umurumda değil. Neden?Çünkü bu seride cinsellikten daha fazlası var.Sakın kaçırmayın derim. :) E.L.James - Elli Ton serisi burada.

Gece Evi serisi Leyla'ya okumaya karar verdiğim bir seri.Çünkü ilk iki denemem fiyaskoyla sonuçlandı.Devam edemeden bırakmıştım.Ama Leyla sağ olsun,seriyi kendi komedi ve mizah anlayışıyla bana sevdirdi. Teşekkürler Leyla'm. :) P.C.Cast & Kristin Cast - Gece Evi burada.

Bu kadar.2014'de böyle renkli bir kitap okuma etkinliğim olmuş.Şimdi ben de yazınca şaşırdım kendime.Bir tarzda değil ya.Her türden var. :)  Leyla'yla ve ya Leyla'sız,bir sürü kitap okumuşum.

Siz de hangi kitapları okuduğunuzu yoruma yazın,tartışalım,yeni kitapları öğrenelim.İnşallah 2015 ve diğer senelerde de kitaplarımızı tanıtır ,neler okuduğumuzu tartışırız. :)

Teşekkürler. :)

Logo Design by FlamingText.com


4 yorum:

  1. Okumanın sonu yok... :) Ben de çok okurum...

    Ben de beklerim, sevgiler... :)

    YanıtlaSil

Seymen. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kitapların tozunu alan canlar :)